Sol y Rumba

Mijn naam is Hubert Walter Tellez en ik ben geboren en opgegroeid in Santiago de Cuba. Al heel jong begon in mij een hevige artistieke passie te groeien voor muziek en show. Mijn eerste stappen op het artistieke vlak deed ik op school door op te treden in groepjes en het schrijven en voordragen van mooie gedichten.

 

Ik werd mij bewust van mijn bijzondere stem en mijn liefde voor presentatie, en dit motiveerde mij om mijn passie te volgen. Op latere leeftijd ben ik ook diverse gerichte opleidingen gaan volgen om mij verder te professionaliseren in het acteren, voordragen en presenteren in de Spaanse taal.

 

Sol y Rumba

Ik begon mijn loopbaan uiteindelijk echt bij de Radio en Televisie in Santiago de Cuba. Het werken voor de radio als omroeper en ook als acteur in drama radiohoorspelen (wat in Cuba erg populair is), leverde mij veel ervaring en ook bekendheid op. Dit opende voor mij weer andere deuren en nieuwe mogelijkheden.

 

Ik ging werken als presentator en ceremonie meester voor gelegenheden op nationaal niveau voor politieke leiders (waaronder ook meerdere keren voor Raul Castro), maar ook voor culturele organisaties, zowel nationaal als internationaal. Ook begon ik te werken als presentator en voordrager van romantische gedichten in Casas de Musica, waaronder Patios de los dos Abuelos, Café Cantante del Teatro Heredia en Tropicana Santiago.

Begin 2001 ben ik in Nederland komen wonen, een land waar ik mij al snel thuis voelde. Ik ging werken als DJ en ook startte ik met het verhuren van geluid en feestverlichting. Daarnaast begon ik te zingen in diverse bands met vooral Cubaans repertoire.

Dit alles heeft uiteindelijk geleid tot het idee om verder te professionaliseren, en begin 2015 is hieruit Sol y Rumba ontstaan. Een artistiek bedrijf, dat het beste wil bieden op het gebied van muziek, licht, geluid en entertainment op professioneel niveau om uw feest op maat te ondersteunen.